وزیر بهداشت با اشاره به افزایش تستها در آینده به ۱۰۰هزار مورد در روز گفت: تستهای سریع از هفته آینده وارد بازار میشود.
به گزارش پستچی نیوز به نقل از تسنیم از کرمانشاه، سعید نمکی در آیین افتتاح ۶۶ پروژه سلامت استان کرمانشاه با ابراز “ما در شرایط تحریم و روزهای سخت بیشتر از روزهای برخوردار میتوانیم به مردم خدمترسانی کنیم” اظهار داشت: امسال اولین سالی است که ۱۰هزار و ۶۰۰ تخت بیمارستانی به تختهای کشور خواهیم افزود و اینچنین سالی قبل و بعد از انقلاب وجود نداشته است که در اوج تحریم و بستن دستوپا در شرایط سخت اقتصادی اینچنین اقداماتی انجام شود.
نمکی گفت: طرح غربالگری عمومی که امروز همکاران ما در کشور آغاز میکنند پیرو جلسه تاریخی در محضر مقام معظم رهبری برگزار شد و ایشان اوامری فرمودند که یکی از نکات کلیدی و سرنوشتساز کنترل و مهار بیماری، محلهمحور کردن و خانوادهمحور کردن این طرح بود.
وی افزود: طرحی که امروز آغاز میشود دگرگونی در مسیر بیماری ایجاد خواهد کرد و در روزهای نخست مدیریت بیماری با همکاری بسیج و دیگر سازمانها آغاز شد و توانستیم با بسیج ملی مبارزه با کرونا در کمتر از ۶۰ روز تعداد مرگها را به کمتر از ۴۰ نفر در روز و میزان بستریها را در ۵۰ روز اول به یکپنجم برسانیم.
نمکی بیان کرد: این راه بسیار موفق بود که از تجربه ارزشمند دفاع مقدس به دست آمده بود و توانستیم در کمتر از ۶۰ روز با غربالگری ۷۸ میلیون جمعیت بار بیمارستانها را بهشدت کاهش دهیم.
وزیر بهداشت گفت: در این مرحله نیز با توجه به همکاری بینبخشی مناسبی که بعد از فرمایشات مؤثر مقام معظم رهبری ایجاد شد توانستیم طرحی را آماده کنیم و امروز این طرح محلهمحور از استان کرمانشاه همزمان با سراسر کشور آغاز شد.
وی اضافه کرد: در این طرح محور فعالیت ما بیماریابی زودرس، قرنطینه بیماران شناساییشده و حمایتهایی که در طول قرنطینه باید از آنها انجام شود، شناسایی سریع موارد مبتلا و افزایش تستها که اکنون به روزانه ۴۰هزار مورد افزایش یافته و تا هفتههای آینده به روزی ۱۰۰هزار خواهد رسید، است.
وزیر بهداشت عنوان کرد: خوشبختانه تستهای سریع که ۲۰ تا ۲۵ دقیقه نتیجه اعلام میشود نیز در داخل ساخته شده است و تا هفته آینده وارد بازار میشود و مقدار قابلتوجهی نیز وارد شده است که با افزایش تستها به روزی ۱۰۰هزار مورد، موارد دارای اولین علائم قابل بررسی و حلقه مبتلایی و افراد مرتبط با بیمار شناسایی شوند و از ظرفیتهای مردمی اعم از بسیج، مساجد و روحانیت و طرح ماندگاری بهنام هر خانه یک پایگاه سلامت استفاده شود که در هر خانه یک سفیر سلامت خواهیم داشت.
نمکی گفت: از روزهای اول اجرای طرح “هر خانه یک پایگاه سلامت” یکی از استانهایی که بهشدت خوب و علاقهمند بود و خیلی هم خوب کار کرد، استان کرمانشاه بود .
این طرح، یکی از ظرفیتهای بیبدیلی است که در گام چهارم بسیج ملی مبارزه با کرونا با تأکید بر محلهمحور بودن و خانوادهمحور بودن که مورد نظر مقام معظم رهبری بوده و مورد حمایت رییس جمهور نیز قرار گرفته است، بهکار گرفته میشود.
وی تأکید کرد: برآورد ما این است که با همدلی، وفاق و رعایت بیشتر پروتکلها با تأکید بر آموزش، شناسایی زودرس بیماری، بار بیمارستانها را بهشدت کاهش خواهیم داد و بار سنگین حوزه درمان که بر دوش پزشکان و پرستاران است، بهسرعت کاهش پیدا خواهد کرد گرچه بار نظام سلامت به دوش عزیزان ما در عرصه بهداشت از بهورزان تا مراقبان سلامت، پزشکان خانواده و پزشکان عمومی سنگینتر میشود اما بهعنوان یک حرکت پیشگیرانه، دوباره میتوانیم نشان افتخاری را برای جمهوری اسلامی ایران کسب کنیم.
وزیر بهداشت اظهار داشت: باید از همه عزیزانی که در این مدت به ما کمک کردند، از جمله نیروهای مسلح، استانداران، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بهویژه مهندس جهرمی در اطلاعرسانی و ردیابی مبتلایان، وزارت کشور، خیّرین، سازمانهای مردمنهاد، صداوسیما در سطح ملی و استانی و رسانهها تشکر کنیم و امیدواریم که با رویکرد جدید در شیوه اطلاعرسانی و آگاهسازی مردم با شیوههای هنرمندانه، شاهد تغییراتی باشیم.
نمکی خاطرنشان کرد: امروز به کرمانشاه سفر کردیم که هم سالروز زلزله کرمانشاه را پاس بداریم و هم بگوییم که ما ملت امام حسینیم و هم در صحنههای پرهراس و سهمگین مبارزه میکنیم و هم میسازیم که در تاریخ نظام مقدس جمهوری اسلامی بماند که در شرایط تحریم و روزهای سخت، بیشتر از روزهای برخوردار میتوانیم برای مردم این سرزمین تلاش کنیم.
وزیر بهداشت گفت: برآورد ما این است که با این همدلی و رعایت بیشتر پروتکلها و با محور آموزش بار بیمارستانها بهشدت کاهش یابد و نشان افتخاری برای جمهوری اسلامی کسب شود.