پستچی نیوز به نقل از گزارش ایلنا ،محسن علیزاده گفت بیان اینکه خروج این نقدینگی تخلف نبوده اما بیاخلاقی محسوب میشود، ادامه داد: خروج این میزان نقدینگی از بازار غیرقانونی نبوده اما باید تعهد اخلاقی را رعایت میکردند، وقتی به شخصیت حقوقی لقب حرفهای را در بازار میدهیم باید اخلاق حرفهای را هم بروز دهند. متاسفانه عدهای سودی را که از این بازار کسب کردند در محل نامناسب دیگری سرمایهگذاری کردهاند اما قرار بر این بوده این سرمایه برای توسعه بازار خرج شود و مجددا به بورس و بازار سرمایه برگردد.
عضو ناظر شورای عالی بورس با بیان اینکه فراموش نکنیم که هدف از توسعه بازار رونق بازار بود، افزود: به طور قطع سود حاصل از رونق تولید عاید همه مردم میشد و به بازار سرمایه هم برمیگشت اما این اتفاق نیفتاد.
علیزاده ادامه داد: به یکی از این حقوقیهای خیلی بزرگ که سرمایه خود را از بازار خارج کرده، گفتم باید این عدد را به بازار برگردانید و بازار را در این شرایط حمایت کنید، آنها مدعی شدند که با این سودی که از بازار به دست آمده، معوقات حقوق چند سال گذشته را پرداخت کردیم.
وی تاکید کرد: قرار نبوده این پولها صرف کمکاری مدیران این شرکتها شود. شرکتهای حقوقی تعهد اخلاقی دارند که این سود را صرف توسعه بازار یا توسعه تولید کنند اما متعهد به آن نبودند. علیزاده با تاکید بر اینکه ۱۵۰ هزار میلیارد تومان خارج شده از بازار سرمایه کاملا قابل ردیابی است، اظهار داشت: حقوقیهای بیاخلاق در اوج قیمتها سهام فروختهاند و این نقدینگی را وارد بازارهای موازی از جمله ارزهای دیجیتال و رمزارزها کردهاند.
وی ادامه داد: هر چند که بازار ارزهای دیجیتال بازار بسیار ریسکی است اما نقدینگی بسیار زیادی وارد این حوزه شده و متاسفانه تبلیغات گستردهای را هم به راه انداختهاند تا سهامداران خرد باقیمانده در بورس برای ورود به بازار مرز ارزها شوند.
عضو ناظر شورای عالی بورس گفت: در حال حاضر طبق قانون صندوق توسعه ملی باید ۱۵ هزار میلیارد تومان به صندوق تثبیت بازار سرمایه واریز کند که هرچند این رقم تا کنون پرداخت نشده اما اگر هم پرداخت شود با توجه به مشکلات متعدد بازار، نمیتواند گرهگشایی کند.
گفتنی است روند نزولی بورس دیروز هم ادامه یافت به گونهای که در پایان معاملات، شاخص کل با کاهش ۱۳ هزار و ۶۲۷ واحد دیگر به رقم یک میلیون و ۱۸۰ هزار و ۷۱۱ واحد رسید.
همچنین شاخص کل با معیار هموزن، دیروز۱۱۹۷ واحد کاهش یافته و به رقم ۴۲۴ هزار و ۴۸۲ واحد رسید.
روند نزولی بورس از مردادماه سال گذشته آغاز شده و تاکنون نزدیک به یک میلیون واحد از ارزش شاخص از دست رفته است که این به معنای از بین رفتن بسیاری از سرمایههای مردم است که به دعوت حسن روحانی و سایر مسئولان به بورس آمده بودند.