پستچی نیوز: استاندار گیلان با تاکید بر ضرورت جلوگیری از ساخت و سازهای غیرمجاز در استان گفت: شهرداران استان باید با افزایش هزینه ها برای متخلفان و تشدید برخوردها از ساخت و سازهای غیرمجاز در نقاط مختلف جلوگیری کنند.
هادی حق شناس روز شنبه در همایش شهرداران استان که با هدف تبیین وظایف و تکالیف شهرداری ها برگزار شد با بیان اینکه در اجرای قانون با هیچ کس تعارف نداریم، عنوان کرد: تا کی می توان گفت که ساخت و سازهای غیرمجاز انجام نشود و تخلف صورت نگیرد باید برخوردها و اعمال قانون ها تشدید شود.
وی با بیان اینکه در دنیا ابزارهای مختلف از جمله جرائم و تعرفه های سنگین خود مانع تخلف است، اضافه کرد: در کنار اقدامات سلبی باید فرهنگ سازی نیز صورت گیرد بنابراین شهرداران باید از اختیارات خود در این زمینه استفاده کرده و جلوی ساخت و سازهای غیرمجاز را بگیرند.
نماینده عالی دولت در گیلان با اشاره به نقش اصلی و محوری شهرداریها در توسعه شهرها بیان کرد: آبادانی و توسعه شهرها در گرو آبادی مجموعه شهرداریهاست در غیراینصورت شهرها رونق و توسعه نمی یابند.
وی در ادامه با تاکید بر ضرورت توجه به توسعه فضای سبز در گیلان و لزوم پرداختن جدی شهرداران به این موضوع اضافه کرد: توسعه فضای سبز در گیلان با استانهای دیگر متفاوت است، ایجاد فضای سبز در جنوب کشور سخت و هزینه آن بالاست اما در شمال کشور موضوع متفاوت بوده و توسعه فضای سبز هزینه زیادی ندارد.
وی با بیان اینکه فضای سبز شهر رشت باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد به زیبایی تونل سبز ورودی شهرستان فومن اشاره کرد و گفت: درختکاری و ایجاد فضای سبز کار سختی نیست و نیاز به اعتیار میلیاردی ندارد.
نماینده عالی دولت در گیلان با تاکید بر اینکه آبادانی در شهرها و روستاها از وظایف شهرداران و دهیاران است از آنان خواست تا شرط صدور پایان کار ساختمانی را بر کاشت ۲ و سه درخت در سطح استان اعمال کنند.
وی اظهار کرد: برای ایجاد شهر الکترونیک نباید منتظر بخشنامهها، قوانین و ضوابط باشیم بلکه باید تمام ظرفیتها در راستای الکترونیکی کردن امور بکار گرفته شود.
وی در ادامه با اشاره به بارش هزار میلیمتری باران در گیلان که بیش از بیش از چهار برابر میانگین کشوری است، گفت: در تمام سالهای گذشته از ۱۴ میلیارد متر مکعب آب استان تنها سه میلیارد مترمکعب استفاده شد که باید برای جلوگیری از هدرفت این نعمت خدادادی فکری اساسی شود.
حق شناس از تمام شهرداران استان خواست تا به وظایف خود به خوبی عمل کرده و تصویب، تفریغ بودجه، عوارض و حسابرسی ها مالی این مجموعه را جدی بگیرند.
ساخت و ساز در حریم شهرها مجاز نیست
سرپرست هماهنگی امور عمرانی استانداری گیلان نیز در این نشست در سخنانی به موضوع ساخت و ساز در حریم شهرها پرداخت و گفت: بر اساس قانون ساخت و ساز در حوزه های تجاری، خدماتی، رستوان و مسکونی در حریم شهرها مجاز نیست و شهرداران باید به این موضوع توجه جدی داشته باشند.
میرمحمد غراوی اظهار کرد: بر اساس قانون؛ حریم شهرها باید برای توسعه آینده کشور صیانت شود ضمن اینکه حاشیه راه و جاده محل توسعه اقتصادی و صنفی نیست، صنوف مزاحم نیز باید از محدوده شهر خارج شود.
وی با بیان اینکه شهرداری ها باید نسبت به رفع خطر از بناهای مخروبه حساس باشند، اضافه کرد: توسعه فضای سبز از وظایف شهرداری هاست بنابراین این موضوع باید در اولویت برنامههای شهرداریها قرار گیرد.
سرپرست هماهنگی امور عمرانی استانداری گیلان اظهار کرد: پایین بودن جرائم از دلایل اقبال عمومی برای ساخت و سازهای غیرمجاز در استان است باید جرائم ماده ۱۰۰ بازدارنده باشد.
وی در ادامه با بیان اینکه شهرداری ها باید ۲۰ درصد از انرژی مصرفی خود اعم از آب، برق و گاز را کاهش دهند، اضافه کرد: نصب پنلهای خورشیدی در شهرداری ها توجه شود و بودجه این کار نیز باید لحاظ گردد.